Jorge Franco. El mundo de afuera

Jorge Franco és, juntament amb Juan Gabriel Vásquez, el mes interessant de la narrativa colombiana actual y dignes hereus del camí literari dibuixat en el màxim nivell d’esplendor per Gabriel García Márquez. El mundo de afuera (Alfaguara, 2014), és una magnífica novel·la, de lectura compulsiva, immediata, que atrapa tant per la historia que explica del Medellín dels anys setanta, com per un llenguatge que encara que ens pot resultar un poc estrany per no ser el castellà al que estem habituats, és d’una riquesa i d’una autenticitat de la Colòmbia popular que converteix tota la narració amb molt més creïble.

franco1 franco2

Jorge Franco en aquest llibre construeix una història que té diversos nivells de lectura. Una trama realista sobre un segrest, molt creïble en tots els detalls, però també una trama de fantasia paral·lela, creant dos mons que s’entrecreuen i es retroalimenten. Una reflexió sobre la impossibilitat d’apartar-se absolutament del món i de no compartir unes contradiccions i conflictes que entren a les nostres vides per qualsevol escletxa i la presència de la passió amorosa convertida en obsessió que només la mort permet de superar. Una molt, molt bona novel·la.  Si no em feu cas de la recomanació i gaudiu del seu especial llenguatge en un parell de tirades, no us ho perdonareu.

franco3 franco4

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s