James Salter. Todo lo que hay

James Salter és un dels grans escriptors nord-americans vius. La seva producció novel·lística, però ha estat molt limitada en nombre, havent-se dedicat al cinema, el periodisme i a la publicació de relats. Todo lo que hay (Salamandra, 2014), és la primera novel·la inèdita que publica després de tres dècades sense fer-ho. És aquesta una novel·la que retrata l’Amèrica de postguerra fins als anys vuitanta, a partir d’un personatge central que ha combatut a la guerra, i que després es farà un lloc com a editor en el Nova York que canvia i progressa molt ràpidament. Un fresc sobre la vida mundana americana, de la foguera de les vanitats, per tal de reflexionar sobre la fragilitat i l’evanescència del amor. Un retrat de la combinació y els laberints a que porten l’ambició i l’amor, i sobre els plaers i la passió de viure, sempre frustrats i insatisfets.

salter1 salter2

El llibre de Salter, que va publicar en anglès l’any passat, ha gauditt d’un gran èxit comercial al món anglosaxó. És un llibre fascinant, escrit amb una prosa clara de ritme gairebé eufòric. És una novel.la elegant, com el seu autor, però que conté un retrat prou interessant sobre les passions humanes, les identitats confoses i la insatisfacció que acaba sempre com una ombra a les nostres vides. Bona recreació del món de postguerra i un personatge central, Philip Bowman, que té molt d’alter ego de James Salter. Plaer de lectura en estat pur.

salter3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s