John Gray. El silencio de los animales

Si us interessa el pensament social i polític, especialment en la seva vessant més heterodoxa i desacomplexada us recomano el darrer llibre del pensador britànic John Gray, El silencio de los animales, que ha publicat la editorial Sextopiso

De manera molt intel·ligent, posa en qüestió el concepte de progrés sobre el que s’han establert bona part dels sistemes de pensament contemporanis. Per a Gray, la fe en el progrés seria una mena de vestigi del cristianisme primitiu que hauria arribat fins a la contemporaneïtat. Amb una visió bastant pessimista sobre la condició humana (realista?), creu que la civilització liberal se sustenta sobre un somni. Elabora el concepte d’hipercapitalisme, que seria aquell que a partir de les darreres dècades del segle XX es basa i fonamenta en la creació de deute. Parla de la “dissonància cognitiva” per definir la tendència a negar la realitat per tal de poder conservar la nostra forma d’entendre el món. Com Freud, creu que la recerca del mite de la “felicitat” ens distreu d’optar senzillament per viure.

Si sou més aviat partidaris de certeses no us recomano aquest llibre ni aquest autor. Si en canvi us agraden més els dubtes i les formulacions noves i suggeridores, és un llibre per a vosaltres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s