Exposició: La bellesa captiva

Una molt bona exposició al CaixaForum de Barcelona, i que queden pocs dies per poder-la visitar. Petits tresors que han sortit del Museu del Prado i que tenen en comú el petit format, el ser obres de gabinet per formar part d’entorns íntims o estudis i esbossos d’obres majors de grans artistes dels darrers segles. Una alternativa sintetitzada per conèixer El Prado, no convencional ni massa vista, però no pas menor des del punt de vista artístic o de l’interès. De fet, l’exposició es va inaugurar el mes de juliol i els propers dies ja es clausurarà (5 de gener). Un conjunt de 135 obres, poc habituals en el recorregut de El Prado, que grans artistes van concebre per a un ús individual o privat i que tenen també com a característica el petit format. De fet és una història de la intimitat des de l’Edat Mitjana fins al segle XIX, de El Bosco a Francisco de Goya. Des dels turments de l’infern al paisatgisme, dels cossos abundants de Rubens fins als retrats de Velázquez, de les obres d’encàrrec cortesanes fins als capricis dels autors.

La pintura de petit format acostuma a ser força independent de les normes i tradicions acadèmiques de cada moment. Un àmbit d’experimentació artística, d’obres amb multitud de detalls per ser mirats i remirats tot recreant-s’hi en l’àmbit particular. Un espai de llibertat creativa destinada a satisfer un públic cada vegada més coneixedor i sofisticat. Obres d’estudi en molts cassos, d’esbossos preparatoris d’obres de caràcter mural i de gran format on es pot veure el procés creatiu de grans artistes. Una exposició que he estat a punt de perdre’m, cosa que hauria resultat imperdonable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s