El futur ja no és el que era

Reflexions d’urgència en temps d’incerteses

El futur ja no és el que era 002Recull d’articles d’opinió, publicats entre 2012 i 2013 a El 9 Nou. La crisi actual no és només ni estrictament econòmica. Té arestes i dimensions múltiples. S’han punxat les bombolles financera i immobiliària, però també la bombolla moral en la que estàvem instal·lats. Massa anys autosatisfets creient que el progrés econòmic era il·limitat i que els canvis tecnològics ens havien situat en una nova dimensió, mentre gaudíem de les seguretats que ens proporcionava l’estat del benestar i el model social europeu sense valorar-les. Vam viure durant dècades com a nous rics imbuïts de la supèrbia que tot era possible, amb uns fonaments molt fràgils. L’individualisme i la cobdícia eren els valors triomfants. No importava la desigualtat creixent, l’exclusió social dels que no aconseguien participar a la festa i que la política anés quedant reduïda a temes menors. Ara el nostre futur està hipotecat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s