Alicia Kopf. Germà de gel

Una proposta literària innovadora i suggestiva per una de les creadores més interessants del panorama artístic català actual. El fred i el glaç són l’element central d’un llibre en que tracta de la relació de l’autora amb un germà autista i les reflexions sobre la consciència del jo que li generen, sobre la sempre difícil interacció amb els pares i sobre relacions amorosos que emergeixen i de sobte desapareixen. Un llibre fet amb l’estil del que ara s’anomena transgènere i que versa sobre el caràcter glacial dels afectes i desafectes, sobre l’aïllament i la solitud que ens persegueix gairebé al llarg de tota la vida, tot i els esforços continuats per defugir-la. Una obra literària que conté l’esforç creatiu a partir d’una obsessió per les expedicions polars, per la grandesa i tragèdia darrera de les exploracions i els quimèrics viatges als pols planetaris. Una reflexió sobre el caràcter radicalment absurd de les nostres fixacions i com podem estar disposats a posar-hi la vida en joc.

Resultado de imagen de alicia kopf

A Germà de gel (L’altra editorial, 2016) assistim a la consolidació de la dimensió literària d’una creadora molt fascinant. El glaç com a metàfora del nostre món i de les nostres relacions i de la recerca d’un jo que interactuï, que esdevingui social. Un llibre que transita entre la biografia, el relat, la història i la novel·la d’aventures i que sobretot transmet una immensa sensació de vulnerabilitat i de desemparament. Una obra plena de vida, de subtileses, de girs inesperats, d’elements gràfics i d’un accentuat intimisme. Una petita meravella pels sentits.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s