Teatre. El Padre de Florian Zeller. Teatre Romea (22/09/16)

Una obra de teatre ineludible, tant pels habituals a aquest gènere, com també pels ocasionals. Resultado de imagen de El padre teatro

Una farsa tràgica més que recomanable, però ocasió per veure un treball actoral dels grans, un Héctor Alterio brillant, profund i sobretot, emocionant. Una obra teatral que tracta un tema difícil d’abordar com és el de la pèrdua de la realitat degut a l’envelliment. Posar l’Alzheimer com a tema central d’un espectacle teatral podria portar fàcilment a un excés de dramatisme i l’apel·lació a la llàgrima fàcil. No és aquest l’enfocament, ni de ‘autor, ni del director de l’obra, com tampoc dels actors. Una aproximació al tema amb humor, sense caure en la comèdia grotesca, i lògicament també a un cert dramatisme inevitable. Hi ha equilibri i s’eviten excessos i sobreactuacions que podrien conduir a la paròdia. L’actuació d’Alterio és gairebé sublim. Ens fa riure, ens resulta entranyable, però no ridiculitza gens el personatge. Una obra plena de dinamisme, fins i tot amb components de “thriller”, amb revessos inesperats i canvis constants. Realitat i imaginació s’entrecreuen en un joc de miralls que generen ambigüitats i on no és mai del tot clar si la confusió del protagonista  respon a la realitat o a l’interès de confondre’l. Una obra divertida que, com no podia ser d’altra manera, ens va glaçant el somriure i acaba per posar-se dura, seriosa i inquietant. Una obra expressa per un gran actor. Héctor Alterio ho és, i de quina manera!

One thought on “Teatre. El Padre de Florian Zeller. Teatre Romea (22/09/16)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s