Big Bang Data. Exposició al CCCB

Magnífica exposició al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Big Bang Data, que es pot veure des del 9 de maig i fins el 26 d’octubre. El CCCB ens té acostumats des del seu naixement ja fa més de 20 anys, allà per la optimista i creativa Barcelona olímpica, a proporcionar-nos delicioses exposicions temàtiques, ja siguin itinerants procedents d’altres centres o bé de producció pròpia. Els mitjans amb els que sol treballar el Centre no estan gens malament, però certament aquesta institució ideada i dirigida durant molts anys per Josep Ramoneda, fa honor a la Barcelona de cultura, oberta i receptiva a tot allò més avantguardista que s’està fent i preocupa al món.

big1

Aquesta exposició se centra en l’explosió de la disponibilitat de dades en el nostre món, un fenomen relativament recent que vindria simbolitzat per les possibilitats dels sensors dels smartphones i de l’ús gairebé generalitzat de les aplicacions de Google. Tot plegat permet a través d’algoritmes utilitzar una quantitat inconcebible d’informacions, les quals una vegada tractades pels data centers, permeten saber-ho tot sobre els hàbits, gustos i costums de la condició humana, fins el punt que les marques comercials coneixen els nostres gustos abans que nosaltres en tinguem plena consciència.

big2

L’exposició té una gran potència visual i és enormement suggerent. Conèixer els immensos suports físics en forma de cablejats i centres de tractaments de dades que requereix la nostra vida digitalitzada; el tsunami d’informació en el que estem immersos, el control i la previsibilitat de les nostres accions “lliures”; la ciència i complexitat del tractament de tanta informació i el “datacentrisme” com a tendència predominant en el món del coneixement i de la ciència. Un autèntica explosió del “temps real”, que té molt d’inquietant.

big3

Una de les activitats agradables (de les moltes que hi ha!) que es poden fer a Barcelona aquest estiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s