Josep Burgaya presenta a Vic ’Economia de l’absurd. Quan comprar més barat contribueix a quedar-se sense feina’

Josep Burgaya  presenta a Vic

L’obra, guanyadora del Premi Joan Fuster d’Assaig, va ser presentada pel filòsof i ara candidat d’ERC Josep M. Terricabras en un acte a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic.

Josep Burgaya va presentar “Economia de l’absurd. Quan comprar més barat contribueix a quedar-se sense feina”L’obra va ser guanyadora del premi Joan Fuster d’Assaig 2013

Aquest dilluns 31 de març, a la Sala de la Columna va tenir lloc la presentació de “Economia de l’absurd. Quan comprar més barat contribueix a quedar-se sense feina” de Josep Burgaya, guardonat amb el premi Joan Fuster d’assaig 2013.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde Josep M. Vila d’Abadal, el rector de la Universitat de Vic Jordi Montaña, Josep M. Terricabras, filòsof i professor de la UdG , Eliseu Climent, president d’Acció Cultural del País Valencià.

Climent, va presentar el premi Fuster, ressaltant els guanyadors d’edicions anteriors, confirmant que “Joan Fuster estaria orgullós d’aquest llibre”.

Seguidament Terricabras, va presentar el llibre de Burgaya analitzant conceptes que s’hi tracten com la globalització,” una globalització que ens ha portat a l’absurd, hem aconseguit una riquesa que ens ha empobrit, una riquesa que crea atur i desindustrialització”.

Montaña va realitzar la presentació de l’autor i va considerar que ha realitzat “un assaig de qualitat sense abús del llenguatge tècnic”.

Josep Burgaya, va manifestar la seva satisfacció per a compartir la presentació amb tots els presents i, va reflexionar sobre l’obra i la situació actual destacant “la crisi del model social europeu fa entendre el perquè hem arribat a la situació actual”. Com ha historiador, “ha intentat donar perspectiva als fets, mitjançant la utilització d’un instrumental polític i social”.

Finalment, Josep M Vila d’Abadal, va ressaltar que es tracta “d’un llibre que reflexiona amb la història recent i ens fa adonar que la crisi no ha passat perquè sí, sinó que ha estat un fet volgut”. Va afegir “estic convençut que la societat es mourà per canviar el present”.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s