Sylvia Nasar. La gran búsqueda. Una historia de la economía

Una historia del pensament econòmic molt particular, feta des de l’òptica d’una periodista i assagista amb capacitat contrastada per aixecar relats molt poderosos, propers i amens sobre autors i temes de molta complexitat. Un recorregut per les grans idees econòmiques fet des del relat biogràfic dels seus protagonistes, vinculant de manera força suggerent els conceptes esgrimits amb les peripècies personals dels economistes que els formularen. Els temes personals i científics interrelacionats, en un llarg itinerari que comença amb Adam Smith i Malthus, passant per la contesta de Marx i Engels. Que parla dels pares de l’Estat del benestar i dels seus constructors, que parla de Marshall, de Sidney i Beatrice Webb, i lògicament de John Maynard Keynes. Que analitza el corrent neoclàssic i el repunt del nou liberalisme, amb Schumpeter, amb Hayek i amb Milton Friedman. Destaca el recorregut per l’itinerari molt particular de la economista keynesiana Joan Robinson, per acabar amb Samuelson i Amartya Sen. Una visió molt personal de l’autora, feta amb notòries fòbies i filies, des de fora de l’economia acadèmica i, potser precisament per això, singularment estimulant i suggeridora.

Resultado de imagen de sylvia nasar la gran busqueda pdf

A La gran búsqueda. Una historia de la economía (Debate, 2016), aquesta periodista especialitzada en temes econòmics i en l’actualitat professora de periodisme a la Universitat de Columbia, elabora una historia molt personal de l’evolució i la confrontació d’idees econòmiques on es vinculen de manera fructífera el context històric, els conceptes que es manegen així com els avatars biogràfics i les característiques individuals dels protagonistes. Un llibre que pot resultat interessant tan a les persones coneixedores i versades en aquests temes, per tot allò novedós que aporta, però especialment a aquells lectors que es troben una mica lluny de la “ciència obscura”. Sylvia Nasar, es va fer molt mediàtica a partir del llibre -i la pel·lícula que se’n va derivar- Una mente maravillosa, en que va construir una singular i magnífica biografia del matemàtic John Forbes Nash. En el llibre que avui recomanem, l’autora explica de manera senzilla i entenedora idees complexes, cosa difícil i de mèrit, tot intentant demostrar que hi ha pensadors i idees que contribueixen a transformar el món i que donen sortida a situacions de conflicte i de gran confusió. Una defensa del pensament i de la ciència econòmica, feta de manera apassionada i vibrant, sense amagar ni menystenir les seves contradiccions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s