John Lanchester. Capital

Contra el que podria fer pensar el títol, és una novel·la i de les bones. Després de triomfar com a escriptor de ficció amb El puerto de los aromas, que situava en una de les ciutats de les moltes que ha viscut, Hong Kong, s’ha dedicat a retratar el món del capitalisme contemporani, especialment el de Gran Bretanya, d’una manera molt sòlida i literàriament suggerent. So bre el tema també ha publicat un notable assaig: ¡Huy! Por qué todo el mundo debe a todo el mundo y nadie puede pagar (Anagrama, 2012), un dels millors retrats i explicacions de la crisi financera dels darrers anys.

capital-1            capital2

En aquesta darrera novel·la (Capital), Lanchester retrata bé el procés de diferenciació social viscut a Londres abans de la crisi, i com aquesta afecta a tothom i de manera diversa quan s’escampa inexorablement i posa en dubte les bases sobre les que se sostenien l’economia i la societat de les darreres dècades. Un gran relat del Londres multicultural i una descripció irònica dels resultats del triomf de la cultura de la cobdícia, plagat de bon humor britànic. Imprescindible per aquells que pensen que, encara, la millor manera de conèixer la realitat és a través de la ficció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s