Perfil

Soc professor universitari i assagista.

Doctor en historia contemporània, m’interessa, reflexiono i he impartit diverses matèries relacionades amb la història econòmica, el pensament polític i els moviments socials. Crec i procuro promoure i practicar el pensament crític en l’àmbit universitari.

Vaig estar implicat en política durant uns anys defensant un projecte socialdemòcrata i keynesià que avui viu, especialment a Catalunya, mals moments.

Articulista i col·laborador habitual en diversos mitjans, considero que la desigualtat econòmica és el tema cabdal dels nostres temps i em preocupa la defensa del model social europeu, que va comportar el major nivell civilitzatori que mai ha tingut la humanitat, la reformulació de l’esquerra europea, la plena assumpció de la sostenibilitat mediambiental i el retorn de la centralitat i el protagonisme a la política, que hauria de relegar l’economia al paper secundari que li correspon.

Ha escrit El futur ja no és el que era. Reflexions d’urgència en temps d’incerteses (Prosa, 2013), L’Estat del Benestar i els seus detractors. A propòsit dels orígens i el dilema del model social europeu en temps de crisi (Octaedro,2013) i Economia de l’absurd. Quan comprar més barat contribueix a quedar-se sense feina (TresiQuatre, 2014), obra amb la qual vaig obtenir el premi Joan Fuster 2013 d’assaig, en el marc dels Premis Octubre.

josepburgaya@gmail.com

Entrades recents

ETA i el llarg camí per a la superació

Es compleix una dècada del final de l’organització terrorista basca. Vist des d’avui, sembla mentida que un sector tant ranci del nacionalisme basc engendrés una organització armada que va assassinar 864 persones, que en va ferir milers i que va portar al patiment a una bona part de la ciutadania basca i espanyola durant cinquanta … Continua llegint ETA i el llarg camí per a la superació

Facebook

Definitivament, aquesta darrera ha estat una mala setmana per Facebook. L’apagada del dilluns en la que es va deixar sense servei a milers de milions d’usuaris no només d’aquesta xarxa social sinó també d’Instagram, WhatsApp, Messenger y la plataforma de realitat virtual Occulus de la que n’és propietària va posar en evidència la fragilitat tecnològica … Continua llegint Facebook

More Posts