Ramon Sans-Elisa Pulla. El col·lapse és evitable. La transició energètica del segle XXI

Quan volen, els enginyers es fan entenedors. Aquest és el cas d’en Ramon Sans quan parla de l’energia i de les seves tecnologies. Amb El col·lapse és evitable. La transició energètica del segle XXI (Octaedro, 2014), es fa un retrat força lúcid d’un dels temes fonamentals de present i de futur, com és la qüestió de la suficiència dels recursos energètics, així com la mutació del mix de fonts que utilitzem actualment, si volem evitar no només el col·lapse de l’escassetat, sinó el de la insostenibilitat de sistemes basats en combustibles fòssils finits i que contaminen fins a provocar un escalfament del planeta que, a mig termini (cada vegada més curt termini!) tindrà efectes devastadors.

El llibre, el qual s’emmarca dins el treball de concienciació que porta a terme el col·lectiu CMES, aporta la quantificació necessària per demostrar que es pot anar cap a una suficiència energètica fonamentada en les energies renovables, procés que no implica tornar a les cavernes i que té efectes mediambientals i econòmics absolutament positius. Com diuen alguns, cada vegada més economia és energia. Els progressos en eficiència i estalvi energètic són importants i necessaris, però ens cal urgentment afrontar un canvi de model. Aquest llibre és una positiva aportació a un debat imprescindible.

One thought on “Ramon Sans-Elisa Pulla. El col·lapse és evitable. La transició energètica del segle XXI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s